Esther Gerritsen – Mn oude buurvrouw

esther gerritsen

Esther Gerritsen

Vroeger, heel erg vroeger, heb ik proza en scenario gestudeerd aan de Schrijversvakschool ’t Colofon in Amsterdam. Eén van de prozadocenten was Arie Storm. Hij vertelde altijd dat je als schrijver alles, ja echt alles, uit je persoonlijke leven mocht gebruiken ter meerdere eer en glorie van de literatuur!

Esther Gerritsen

Daaraan moest ik denken toen ik een lovende recensie las van het boek ‘De kleine miezerige god’ van Esther Gerritsen (Wiki). Lees verder

Helweek Dag 6 Zaterdag | In teken van positiviteit

Even een snelle en korte update, want ik heb nog veel te doen om mijn #Helweek goed af te ronden.

Zoals ik gister al beschreef op ‘The Day After‘ stond ik superpositief op. Heerlijk hard gelopen. Alleen niet direct om 05.00 uur maar even rustig opgestaan. Het hardlopen ging prima. Veel langer en verder dan ik maandag deed. Zou mijn conditie zijn toegenomen? Ook tijdens het rennen heb ik mooi de tijd al even na te denken over mijn Helweek. En wat het met me doet.

Hardgelopen langs de Oude Postweg in De Bannink tussen Deventer en Bathmen

Hardgelopen langs de Oude Postweg in De Bannink tussen Deventer en Bathmen

Lees verder

Helweek Dag 5 Vrijdag | Ik leef nog

Dag 5 noem ik dit, maar eigenlijk is het dag 4. Want voor mij begint een dag als ik opsta. En dag 5 ben ik niet opgestaan. Het is gewoon naadloos doorgelopen vanaf dag 4. Zonder een nacht rust dus. Maar ik leef nog! Want ik schrijf dit zaterdagmorgen vroeg.

Nachtrust

Lees verder

Helweek Dag 4 Donderdag | “Iek ben un beetje moe”

De nacht was kort, inderdaad. van 01.00 tot 06.00 uur. En hoewel ik een uurtje later ben opgestaan, “sorry Erik”, had ik toch twee uur minder slaap dan zijn voorgestelde 7 uur. Afijn, niet piepen.

Vroeg opstaan

Het vroege opstaan kost me weinig moeite overigens. Gewoon direct eruit en met een positieve gedachte de dag beginnen. In deze vierde dag ging ik wel eerst even wat eten voordat ik ging sporten. Ik ging vanmorgen namelijk baantjes trekken in zwembad De Scheg. Het leek mij niet zo verstandig dat met een geheel lege maag te doen.

Om 07.00 uur gaat het zwembad op

Om 07.00 uur gaat het zwembad open

1250 meter

Lees verder

Helweek Dag 3 Woensdag | Loopt op rolletjes

Even een snelle en korte update want het is inmiddels al donderdag. De geplande voetbalwedstrijd Go Ahead Eagles – FC Twente eindigde na 120 minuten in een penaltyreeks. Dat is deze avond niet om 22 uur in bed zou liggen, had ik dus ingecalculeerd. Maar om 0.30 uur is wel erg laat 😦

Samen met buurman Ramon naar The Eagles

Samen met buurman Ramon naar The Eagles

Time-management

Lees verder