Relatiegeschenken? Ja relatiegeschenken

Relatiegeschenken? Ja relatiegeschenken

Ik loop al een tijdje mee in het SEO-wereldje. En met een zekere regelmaat van de klok komt er weer een aanvraag binnen om een website met relatiegeschenken hoger in de organische (lees: gratis) resultaten van Google te krijgen.

Cadeau

Alles wat ook maar enigszins bedrukt kan worden, kan dienen als een cadeau voor je relaties, klanten of andere geïnteresseerden. Kennelijk wordt er goed geld mee verdiend. Elke plek hoger in Google, levert namelijk weer meer bezoekers en dus meer klanten op.

Zoekwoordplanner

Aangezien ik me de laatste tijd veel met Adwords (de advertenties in Google) heb bezig gehouden, heb ik voor de gein eens de zoektermen ‘relatiegeschenk’ en ‘relatiegeschenken’ ingevoerd in de zoekwoordplanner. Wat opviel waren de prijzen. Als je gemiddeld steeds op eerste plek wilt staan als mensen zoeken op een van beide termen (of andere zoekwoorden erbij zetten), kost je dat circa € 10,-/klik. Per dag ben je dan zo’n € 500,- aan kosten kwijt in Adwords. Zowaar geen kattepis!

Relatiegeschenken

Relevantie

Nu zullen de jongens en meisjes van Budgetgift, IgoPost, GulleGever en EuroGifts ongetwijfeld iets minder uitgeven. Want je hoeft natuurlijk niet bij elke zoekterm waarin ‘relatiegeschenken’ voorkomt zichtbaar willen zijn.

relatiegeschenkEn daarnaast kan de Adwords-campagne zo relevant worden gemaakt dat de kosten aanzienlijk lager zullen uitvallen. Maar feit blijft dat de Adwords-kosten voor deze termen de pan uitrijzen. En dat het dus niet zo gek is om eens te kijken wat er aan SEO-gebied mogelijk is. En deze organisaties weten natuurlijk ook dat de conversies stijgen als je zowel in Adwords als in het gratis organische gedeelte zichtbaar bent.

Trouwens de kerstpakketten-‘cowboys’ komen ook met een zekere regelmaat aankloppen… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s