Rackspace introduceert nieuw partnerprogramma

Rackspace Hosting specialist op het gebied van hosting en dedicated servers, kondigt een vernieuwd partnerprogramma aan. Hiervoor combineert Rackspace de vier bestaande programma’s tot een wereldwijde ‘partner experience’. Het verbeterde programma voorziet partners van een uitgebreide reeks extra hosted services, een centrale portal voor relatiemanagement, een geïntegreerde vergoedingsstructuur en verschillende voordelen binnen de diverse programmaniveaus.

 

Door het combineren van de vier partnerprogramma’s voor managed hosting, cloud hosting, e-mail hosting en Rackspace Cloud Drive (JungleDisk), maakt Rackspace het voor de meer dan 4.500 partners eenvoudiger extra diensten te verkopen en daarmee hun omzet te vergroten. Een belangrijke verbetering in het programma is een vernieuwde vergoedingsstructuur. Partners komen nu met één contract in aanmerking voor vergoedingen voor resales en cross sales met betrekking tot het gehele portfolio van Rackspace inclusief dedicated Hosting, Cloud Hosting (Cloud Servers en Cloud Files), E-mail Hosting (Rackspace E-mail & Hosted Microsoft Exchange, Hosted Microsoft SharePoint) en Rackspace Cloud Drive (Jungle Disk).

 

Vier partnerniveaus
Het vernieuwde programma bestaat uit vier partnerniveaus: Platinum, Gold, Silver en Member. Deze bevatten alle Rackspace-producten en kennen partners, op basis van verschillende criteria, punten toe. Om partners te helpen hun activiteiten naar een hoger niveau te brengen, voorziet het verbeterde programma van Rackspace hen van nog meer service en ondersteuning, onder meer op het gebied van sales en marketing. Verder kunnen partners in de geïntegreerde Parter Relationship M-portal (PRM) in één oogopslag actuele informatie over de samenwerking inzien, zoals opportunity- en lead management en vergoedingen. De portal geeft hen ook toegang tot educatieve tools, trainingen en sales tools.

 

Rackspace blijft investeren in het verbeteren van het partnerprogramma. Zo biedt het onder meer marketingondersteuning bij de ontwikkeling van microsites om content direct op de website van een partner te kunnen publiceren. Verder is co-branded collateral automation beschikbaar en een virtueel briefingcentrum met mogelijkheden voor Learning Management System (LMS) om de kennis van de oplossingen van Rackspace te vergroten.

 

“Ons verbeterde partnerprogramma draait om het ondersteunen van channel partners bij de cloud-revolutie”, zegt Brian Garvey, Country Manager Rakspace Benelux. “Wij bieden het breedste portfolio aan cloud computing en hosting-oplossingen. Nu de markt zich verplaatst van traditioneel on premise server management naar cloud hosted services, zorgen wij ervoor dat onze channel partners kunnen profiteren van deze kans en hun rol als ‘trusted advisor’ bij hun klanten vergroten.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s