Dedicated servers, ook virtueel

Dedicated servers staan voor een betrouwbaar netwerk en volledige controle. Zowel Dedicated servers als Virtual Dedicated Servers zijn daarom bij uitstek geschikt als hostingsplatform voor drukbezochte websites die goed bereikbaar moeten zijn.

Dedicated aan uw website

Een dedicated server is volledig beschikbaar voor één klant. Dit betekent dat de bereikbaarheid van de website niet wordt beïnvloed door eventuele piekbelasting van andere domeinen die dezelfde server gebruiken. Vooral beheerders van drukbezochte websites of van websites die voor een bedrijf van groot belang zijn, kiezen voor als hostingsplatform vaak dedicated servers. Het risico op downtime wordt met deze keuze vermeden.

Toch hebben dedicated servers ook nadelen:

  • Buiten de drukke pieken is altijd sprake van overcapaciteit.
  • Geen flexibiliteit bij écht grote pieken.
  • Geen flexibiliteit bij hard- of softwarestoringen.
  • Hoge onderhoudskosten.

Virtual Dedicated Servers

Een Virtual Dedicated Server (VDS) biedt u wél de zekerheden van een dedicated server, maar dan zónder de nadelen van een gewone dedicated server. Een virtual dedicated server wordt gemaakt door één fysieke server te splitsen in meerdere virtuele servers. Dit gebeurt op zodanige wijze dat iedere virtuele server volwaardig is en een eigen besturingssysteem en de mogelijkheid van onafhankelijke heropstart heeft.

Voordelen VDS

Belangrijkste voordelen van Virtual Dedicated Servers ten opzichte van ‘gewone’ dedicated servers zijn:

  • Geen sprake meer van overcapaciteit.
  • Grote schaalbaarheid: de beschikbare capaciteit groeit eenvoudig mee met het succes van uw website. Pieken kunnen verdeeld worden over meerdere beschikbare virtuele servers. Uitbreiding kan onmiddellijk plaatsvinden.
  • Zeer kostenefficiënt, omdat niet betaalt voor een deel ongebruikte server wordt betaald.

Hostingpakketten

Net als bij de gewone dedicated servers bestaat ook bij virtual dedicated servers de keuze uit verschillende hostingpakketten. Deze pakketten verschillen onderling in opslagruimte en geheugen, maar ook kunt u kiezen voor het sluiten van een SLA (Service Level Agreement), waarbij bepaalde beveiligings- en beheerwerkzaamheden door uw hosting provider worden uitgevoerd.

Niet voor niets wint de Virtual Dedicated Server terrein ten opzichte van de oorspronkelijke Dedicated Server. Virtuele systemen bieden veel voordelen, vooral daar waar flexibiliteit gewenst is. Wat echter onverminderd belangrijk blijft is dat u kiest voor een provider die werkt met eersteklas kwaliteit servers. Een kwaliteits-server is en blijft altijd de eerste stap naar een betrouwbare website.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s